Despre program

Științescu România –este un program dezvoltat inițial de patru fundații comunitare (București, Cluj, Iași, Sibiu)(FFCR), împreună cu Romanian American Fundation (Raf), care își propune să ajute elevii să își cultive pasiunea pentru inovație, tehnologie și științe. Azi Fondul Stiintescu este implementat prin fundatiile comunitare in 16 orase din Romania.

 

Științescu este fondul de stimulare a pasiunii pentru științe, technologie, inginerie, arta  și matematică si care promovează educația în aceste domenii în rândul elevilor din Cluj.

Educația de tip STEAM (science, technology, engineering, art  and mathematics) reprezintă o abordare interdisciplinară, în care științele, tehnologia, ingineria, arta și matematica sunt învățate și aplicate împreună.

De cunoștințele în aceste domenii depinde capacitatea noastră de a rămâne conectați într-o lume care se schimbă, de a dezvolta produse noi și eficiente, de a ne îmbunătăți sănătatea, de a găsi surse de energie mai curate și mai eficiente, de a proteja mediul etc.

 

Din acest fond se pot finanța, de exemplu, târguri de științe organizate de elevi, cluburi de științe și experimente, materiale didactice sau participarea la cursuri de formare prin metode inovative, programe educaționale non-formale, echipamente educaționale etc.

 

Fundatia Comunitara Cluj duce STEAM si în mediul rural, incepand din 2022, cu ajutorul unor parteneri pasionați, care organizează cursuri de alfabetizare digitală și robotică.

 

Credem că stimularea pasiunii elevilor pentru aceste domenii este un prim pas spre un viitor în care să avem încredere, spre o comunitate care cunoaște tehnologia, utlizând valoarea adăugată adusă dar în același timp fiind conștientă de provocările tehnologice.