Hartă de Orientare în Lumea lui Științescu
December 18, 2018

FII BINEVENIT! Ştiinţescu este o mişcare naţională proştiinţe. În toată ţara există deja sute de mentori care, cu sprijin de la Ştiinţescu, cultivă curiozitatea copiilor şi tinerilor pentru ştiinţe & tehnologie. Urmărește fiecare ”insulă” și afșă cum poți deveni și tu mentor Științescu.

Lecțiile Domnului Științescu
December 18, 2018

Nu vom vorbi aici despre olimpici – despre victoriile obținute cu trudă, medaliile de aur, sau titlurile glorioase care-i laudă pe ”Copiii geniali ai României”. Această poveste este despre copilul român – despre mii de copii, de fapt – care pentru prima oară s-au întâlnit cu științele așa cum au fost ele mereu: descătușate de austeritatea programei școlare, captivante, utile și surprinzător de amuzante.

de Mona Dîrțu

Deși științele pot fi un domeniu de învățare absolut spectaculos, de cele mai multe ori sunt predate cu creta pe tablă
December 18, 2018

Fondul Științescu are proiecte dedicate astronomiei, luminii, apei, chimiei pietrelor prețioase și semiprețioase, un cerc interdisciplinar de fizică, chimie, biologie, în care elevii au lucrat împreună, au investigat și au descoperit fenomene din viața de zi cu zi, precum și un târg de știință, unde copiii au lucrat  în echipe experimente de știință și apoi, le-au prezentat public într-un târg de știință. Și încearcă să facă diferența între „urăsc științele” și ”hm, e interesant ce se întâmplă aici, mi-ar plăcea să lucrez și eu în domeniu când voi fi mare”.

Cercul Donatorilor Cluj Edu-STEM – Fondul Științescu
December 18, 2018

Primăvara aceasta organizăm Cercul Donatorilor prin care susținem proiecte educaționale STEM, împreună cu Fondul Științescu.

În anul 10 al Fundației Comunitare Cluj, ne bucurăm să vă conectam cu proiecte care ne aduc mai aproape de ultimele trenduri în educație și tehnologie și care oferă oportunități copiilor, pentru a fi pregătiți pentru joburile viitorului.