Fondul Științescu la Swimathon Cluj
December 18, 2018

#Înoată și tu pentru a susține una din cele 10 inițiative ale comunității!

 

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.

Dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF), Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în 14 orașe din România.

Obiectivele strategice ale fondului sunt:

– să ofere profesorilor resurse pentru a crea proiecte care să facă științele mai atractive și interesante pentru elevi

– să încurajeze filantropia individuală și să aducă la un loc, în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri și oameni de acțiune.

Premise la Cluj:

▪ Educația nu se restrânge doar la instituțiile educaționale clasice (școli, licee, universități), la profesori și învățători – este o preocupare a întregii comunități.

▪ Oricine e pasionat de STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) poate deveni un educator cu impact.

▪ Pilotând soluții educaționale inovative și creând resurse suplimentare în comunitate atragem noi generații către domeniile STEM și punem presiune pe o reformare în timp a sistemului public de învățământ.

Beneficiarii proiectului

Peste 1000 de elevi și profesori beneficiari sunt încurajați să dezvolte proiecte, materiale sau un stil de predare mai atrăgător

Obiectivul financiar Swimathon

10.000 LEI

Bugetul total al proiectului

30.000 LEI

Durata proiectului

stiintescu